Tämä viikko on kulunut varsin rauhallisissa merkeissä pääosin sisätiloissa. Viikko sitten (10.5) Tao reväytti jalkansa, loikattuaan vahingossa viemäriritilään, jonne tassu luiskahti. Onneksi ei käynyt kuitenkaan pahemmin. Maanantaina käytiin lääkäritädin luona, ja hoidoksi määrättiin viikko täyslepoa ja kipulääkettä. Seuraavalla viikolla saa hieman pidentää hihnalenkkejä ja vapaaksi sitten kahden viikon päästä. Agilityä saa jatkaa hissukseen myös parin viikon päästä, mutta sitä ennen kannattaa käydä hierojalla. 
Taoa ei lepääminen enää huvita ja se keksii turhautumiseensa kaikkea pientä omaa. Joitain säilytyslaatikkoja pieni monitoimimies on tuhonnut, yhden tyynyn silpunnut pieniksi palasiksi ja sukkia reijittänyt, muttei nyt mitään suurempaa onneksi. Paikallaan pysyminen tuottaa suuria ongelmia ja ulkona Tao vetää niin että jalat vaan kauhoo ilmaa. :s No enää viikko ja sitten saa päästää hihnasta. Yäk kuin mä inhoonkin hihnalenkkejä ja pissityksiä. Silti Tao osaa onneksi rauhoittua sylissä, niin ollaan sitten vaan kuljeskeltu ulkona Taotao sylissä. : ))

Keskiviikkona oli toko lupausten kesäkauden treenien ensimmäinen kerta. Ensin olin ajatellut mennä katsomaan niitä ilman Taoa, mutta päädyin sitten ottamaan sen kuitenkin mukaan. Kannoin koiran Malminkartanon sirkuskentälle ja sieltä takaisin, niin sitten pystyttiin vähän treenailemaankin itse paikanpäällä.
Otettiin sivulle tuloja eri suunnista, läheltä koiraa. Tao tuli muuten ihan hyvin, mutta edelleen sen perusasento on monesti aivan hitusen vinossa. Nyt kuitenkin paikka alkaa olla vakiintua muuten oikeammaksi, eikä ole enää niin edessä. Palkkasin namilla, mutta taas se sai palkan niistä aivan aavistuksen vinoista. Vastaisuudessa mun pitää kiinnitä huomiota etten enää palkkaisi sitä noista vinoista, eihän se muuten ikinä opi.
Liikkeestä maahanmeno oli seuraavaksi treenissä. Tao teki ne nopeasti ja iloisesti. Ainoa mitä mä olen huomannut, että välillä Tao jää vinoon, kun se menee maahan niin vauhdilla. Kouluttaja ei tästä mitään tällä kertaa sanonut, mutta tuohon täytyy, kyl alkaa kiinnittää huomiota ennen kuin siitä muodostuu ongelma.
 
Paikalla makuu 2min
meni huonosti. Huah Tao ei ole enää pitkään aikaan yrittänyt nousta kesken pitkienkään aikojen, mutta tänään se nousi seisomaan. (ehkä jossain minuutin kohdalla?) Käskin sen heti (Taolle napakalla äänellä) lyhyesti uudestaan käskyn maahan ja oli sen jälkeen rauhassa ja loppu meni hyvin. Mutta silti ääh ärsyttävää. Tuohon nousemiseen voi tietty olla osasyynä, ettei Tao ollut kolmeen päivään tehnyt oikein mitään, ulkoiluakin joku ½h. mutjoo, aina ei onnistu.
Noutoa harjoittelimme ihan vain perus nostamista. Kahdesti otin niin, että pyysin Taon odottamaan, jätin kapulan noin metrin päähän Taosta ja menin itse vielä kapulasta metrin päähän kasvot koiraan (ja kapulaan). Pyysin Taoa nostamaan kapulan ja se nosti ja kerrankin myös piti sitä niin kauan että sain itse otettua sen siltä pois. JES hyvä Tao!<3 Varmaan pisin ja vaikein harjoitus, mitä ollaan tehty. (koira piti kapulaa ehk jotkut huimat 8s.) :D
Jäi hyvä mieli noista treeneistä ja olin tyytyväinen, kun otin Taon mukaan. Muut otti vielä luoksetulon, mutta me ei sitä tehty, kun Tao ei just tuollaisia ´spurttilähtöjä´ saa just nyt tehdä. Palkkasin kaikesta namilla. ^

Tessun kanssa ollaan tällä viikolla myös vähän tokoiltu. Se ei kyl muista enää mitään, vaikka joskus se osasi alokasluokan liikkeet sillee suunnilleen. :o ::D Perusasento, iloinen vauhdikas luoksetulo ja paikalla makaaminen on nyt ne jotka on tällä hetkellä treenissä. Tessu on niin supermainio, kun sen saa motivoitumaan. Se on vaan vähän liian viisas ´tekemään mitään hänen arvolleen sopimatonta. :´)
Tänään ulkokentällä saatiin pari tosi onnistunutta tosi v a u h d i k a s t a luoksetulon tulemisosaa. En vielä yhdistele mitään, kun ei me vielä osata niin paljoa. Lisäksi Tessulle on alkanut muistua mieleen ettei paikalla makuusta saa nousta ennen vapautusta.
Taon kanssa otin tänään kaksi maahan menoa palkkana parvekkeen avaus. Äiti siis avusti. Eli Taolle pyyntö ´maahan´, heti vapautus ja äiti avaa parvekkeen oven. Tällä ollaan saatu sitä nopeutta, maahan menemiseen, kun toi koira RAKASTAA parveketta. :=)