1291552815_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tessu kävi eilen eläinlääkärissä. Diagnoosina allerginen reaktio jostakin ympäristötekijästä. Eläinlääkärin mukaan ihan vastaavilla oireilla (outo juoksentelu nurkkiin, silmät, korvat, silmän- ja korvan ympäristö ärtyneet…) on ollut tapauksia, joita ei ole osattu yhdistää muuhun kuin joulunaikaan, eli johonkin mitä jouluna on ja muulloin ei. otettiin verikoe ja veriarvot olivat normaalit. Sydämestä kuului taas toiselta puolelta pieni sivuääni, mutta se saattoi kuulemma johtua siitä että Tessu oli niin peloissaan, kun se pelkää eläinlääkäriä. Kerran aikaisemmin Tessulta (2009 kesäkuussa) kuului pieni sivuääni sydämestä eläinlääkärikäynnillä, jolloin sillä oli selkä kipeänä. Sen jälkeen ei ole kuulunut mitään ja viimeksi se kuunneltiin kuukausi sitten eli marraskuun alussa.

Niin että Tessu on allerginen ”joululle”. Tessulle annettiin kyytabletti ja se sai vielä tänään toisen. Lisäksi se sai viikon ajaksi silmätippoja. Nyt sitten katsellaan ja katsotaan että palaako oireet. Mitään uusia joulukoristeita tai muita sellaisia meillä ei ole, mutta voihan Tessu olla herkistynyt jollekin vanhalle. Glögi, pipari tai jotkut niiden mausteet, kynttilät… Ja ehkä lisänä edelleen se että meillä oli tavallistakin pölyisempää. Tällä hetkellä Tessu on ihan normaali ja toivottavasti pysyisi!

Suoraan Tessun eläinlääkäristä hain Taavin kotoa ja käytiin hallilla pikaisesti vartin tokoilemassa vapaaharkassa hallilla. Taa on niiiin makee! Joku on oikeasti tuonut kakaralle kourallisen uutta keskittymiskykyä.
Otettiin seuraamista, kaks luoksetuloa ja maahanmenoja.
Ihan ensin eri mittaisia lyhyitä seuraamispätkiä. Hitaassa kävelyssä seuraaminen oli ihan järkkyä. :D Taavi edisti niin, että se oli suunnilleen poikittain mun edessä. Laitoin lelun mun oikeasta kädestä odottamaan maahan meidän taakse ja uusi yritys. Paljon parempi, oikeastaan tuntui jopa ihan kivalta seuraamiselta. Vapautin taakse lelulle. Jätettiin lelu uudestaan taakse, mutta tällä kertaa kävelin vähän eteenpäin, täyskäännös oikeaan ja sitten kohti lelua. Annoin varmuuden vuoksi täyskäännöksen jälkeen uuden seuraa käskyn, muttei ehkä olisi tarvinnut. Taavi oli ihan järjettömän hyvä, eikä yhtään yrittänyt ennakoida varastaa lelulle tai muuttaa seuraamisen paikkaa. Vapautin (sille edessä olevalle lelulle) jo ehkä neljän askeleen jälkeen, koska Taa paransi niin hienosti ensimmäiseen hitaasti käveltyyn seuraamispätkään. Tarkoitus oli tehdä myös käännöksiä vasempaan, mutta yhden yrityksen jälkeen, totesin että täytyy taas muistutella mieliin hyvää takaosan käyttöä kääntyessä naksuttelemalla kotona, koska Taa oli vähän pihalla. Maahanmenoja palkkasin nopeudesta. Otettiin sivulta, liikkeestä (muttei seuraamisesta) ja ihan edessä. Taavi ei putoa maahan samalla tavalla kuin Tao, mutta ihan nopeahkoilta ne silti tuntuivat. Pääsin jokaisesta palkkaamaan, koska Taa teki vain hyviä. :) Nyt se kestää jo mun liikkeen jatkumisen sen jälkeen, kun se on mennyt maahan.
Viimeinen seuraamispätkä oli vähän pitempi suoraan hallin päästä päähän ja loppuun täyskäännös oikeaan. Hyviä asioita olivat vire ja kontakti (ei pudottanut kertaakaan) sekä täyskäännös. Parannettavaa siinä että Taa on siinä rajalla oliko se liian edessä ja loppua kohden painoi, niin että mun polvet osu siihen. Palkkasin multa tulevalla lelulla. Loppuun kaksi luoksetuloa. Ensimmäisen palkkasin heittämällä lelun vasemmalla kädellä taakse kun Taavi oli melkein mun kohdalla.  Toisella odotin sivulle asti ja Taavi tuli täysii loppuun asti. Oli kiva kuulla, kun vanah treenikaveri sanoi, että Taa on kehittynyt paljon. Mustakin tuntuu siltä. Taapi on hassu.<3 Taolaisen treenailut kasaan myöhemmin. :)

1291552677_img-d41d8cd98f00b204e9800998e