Joten katsausta siihen mitä vuosi 2010 sisälsi

1293554795_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vuosi on kulunut hirmuisan äkkiä. Talvi oli aivan ihana, kun oli paljon pakkasta sekä lunta. Kevät tuli maalis-huhtikuun vaihteessa ja lumet sulivat pois kuin tyhjään. Kurarapa pimeys jätettiin kokonaan välistä ja saimme nauttia suoraan kauniista keväästä. Kesä oli kuuma ja pitkä. Säät olivat uimiseen ihanteellisia, mutta treenaamiseen liian kuumia, ellei lampi ollut vieressä. Onneksi meillä oli. Syksy näytti myös parhaat puolensa, jättäen pimeän loskaajan lähes kokonaan pois. Ja nyt uusi ihana luminen pakkastalvi! Koirien kanssa treenailtiin tokoa ja agilityä, temppuiltiin ja ulkoiltiin paljon sekä viettiin ylipäätänsä tosi kiva vuosi. Tavoitteita oli asetettu ja niistä osa toteutui osa ei.

1293554640_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taon kanssa pysyimme tavoitteissa ihan kivasti. Tokossa saavutettiin tulostavoite koulutustustunnus TK2. Sitä varten kävimme neljässä kokeessa joista yksi oli kakkostulos. Voittajan liikkeet oli tarkoitus kasailla yksittäisenä valmiiksi, mutta se jäi, kun syksyllä ei treenattu niin tavoitteellisesti. Ruutu, kaukot ja tunnari ovat kesken. Treenien suunnittelu ja ylös kirjaaminen sujui kohtuullisen hyvin. Jokainen treeni ei ole vihkoon kirjattuna tai suunniteltuna, mutta vuoteen 2009 verrattuna parrannettiin tässä. Pidettiin tokosta muutaman viikon tauot ja kadotettiinainakin toistaiseksi liikkeitä tehdessä haukahtelu. Vaihtelevissa paikoissa treenasimme jonkin verran, vaikka näillä lähikentillä selkeästi eniten. Mikä tärkeintä toko on ainakin minusta yhtä kivaa kuin ennenkin ja uskoisin, että Taosta myös! :)

Agilityssä pääsimme syksyllä Taon kanssa huippukivaan ryhmään treenaamaan ja tuntuu että nyt tosiaan agilitystä voisi alkaa ohjaajakin tajuamaan edes hiukkasen, vaikka sählään edelleen pahasti ja sotken Taoa. Meillä on kuitenkin tosi kivaa Mieluummin jättää tekemättä kuin tehdä jotain sinnepäin ja treenien etukäteen suunnittelu oli kovin hankalaa. Keppien itsenäisyys edistyi paljon, mutta sisäänmenot ovat edelleen kompastuskivenä. Mä luin jonkin verran teoriassa agilitystä. Kontaktit ovat varmat vaikken mä pysähdy, mutta nyt täytyy treenata, että kontakteja niin että mä jään jälkeen. Virallisissa kisoissa startattiin hirveellä sähläyksellä tuloksena hyl ja miljoona virhettä. Se oli kauheeta pelottavaa hirveetä, joten ensi vuonna  kisataan toivottavasti paljon. :D

Muuten oli tavoitteena saada ihmisen kanssa leikkiminen taas rennoksi ja kivaksi, kun se oli ollut jähmeätä. Tämä toteutuikin hyvin, tosi hienoa. BH-koetta olin miettinyt isolla kysymysmerkillä ja kysymysmerkiksi se jäikin. Henkilöryhmää pitäisi treenata ja sitä kestääkö vire, mutta muuten ei pitäisi olla mitään ongelmaa, paitsi se että minua pelottaa. :D Jäljen alkeita jatkettiin keväällä, mutat se jäi siihen. Juoksemassa käytiin epäsäännöllisesti, fyssärillä epäsäännöllisen säännöllisesti. Luonnetestissä Tao kävi kesällä. Lepopäivä pidettiin. Paino saatiin jo ihanteeseen, mutta nyt Tao on taas lihonnut vähäsen. Ohitukset ei edelleenkään ole sellaisia mitä mä haluaisin, mutta uusia temppuja opeteltiin. Terveystutkimuksissa Tao kävi ja terveeksi koiraksi luustoltaan todettiin. A/A 0/0 :)

1293554151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taavin kanssa tokon tavoitteena oli tärkeimpänä oppia, että toko on megamahtavaa. Sen Taa oppi! Alokasluokanykköstulos oli kysymysmerkillä tavoitteissa. Koe käynnit jäi eniten paikallamakuuseen, joka ei ole valmis. Syksyn mittaan mietin koekäyntiä, mutta jätettiin onneksi menemättä. Ryhmään ei menty treenaamaan, eikä edes yritetty. Itketään sitten kun kaikki on pielessä, mutta Taa on makee.<3 

Agilityssä Taavin kanssa meni paremmin kuin hyvin, vaikkei tavoitteisiin päästy. Pääsimme toukokuussa atd:n alkeiskurssille ja sitten atd:n jäseniksi. Mä opin agilitystä tänä vuonna tosi pajon, koska meillä on ollut ihan superkouluttajat, ja mä olen tosi iloinen että päästiin tolle alkeiskurssille! Taavi sai myös nyt talveksi treenipaikan, jossa nyt treenataan. Taa on ihan hassu ja meillä on tosi kivaa, nyt kun Taa ei enää yritä karkailla.

1293554195_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näyttelyissä Taavi kävi Sirpan ilmoittamana, tuloksina JUN ERI4,JUN ERI, JUN EH3, JUN EH4, JUN EH4, JUN H, VSP-pentu ja PEK2. Sekä ulkomailla ROP-pentu (Est), JUN ERI3 (BY), JUN ERI4 (BY). Kun mä olin mukana, sain esittää Taapia, vaikken sitä edelleenkään osaa. Parissa mätsärissä käytiin myös.


Muuten tavoitteena oli "o

ppia oppimaan. Koira joka tarjoaa itse toimintaa (opetellaan naksun kanssa juttuja)" , lenkillä ohitukset, terveystutkimukset, vapaana olo supervarmaksi ja hyvä leikkiminen. Näistä oikeastaan kaikki toteutuivat. Jäljestyksen alkeet jäi siihen, että nyt mulla on koira joka ei enää seuraa jälkeä takaperin vaan nenä menosuuntaan, muttei sen enempää tehty. :)

1293554260_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tessun tavoitteina ei ollut mitään ihmeellistä. Muutama uusi temppu ja mätsärikäynti. Mätsäreissä ei muistaakseni käyty. Tokoiltiin pikkasen muttei niin paljon, että möllitokoon oltaisiin kehdattu, vaikka sopivia olisi ollut tarjolla ihan lähellä. Huippu juttu on että Tessun motivaatio on naksuttelun myötä kasvanut ihan huimasti! Ruualla on myös nykyään sille paljon enemmän arvoa kuin ennen. =)

1293058001_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikkien kanssa tavoitteena oli "edetä koiran ehdoilla ja ei ottaa paineita tavoitteista! Yhdessä tekemisen pitää olla KIVAA!!!" sekä pysyä terveenä. Meillä oli ihan tosi kiva vuosi! Eläinlääkärissä käytiin rokotuksilla ja luustokuvissa. Tessulla oli korvatulehdus ja allergikohtaus, mutta jotka saatiin hoitoon, eli sekin pysyi joihinkin vuosiin verrattuna tosi terveenä. Nyt hissukseen odotellaan uutta vuotta ja sitä mitä se tuo tullessaan. Kiitos kaikille ihanille ihmisille, joiden kanssa ollaan saatu viettää tänä vuonna aikaa!