Toukokuussa käytiin muutamissa agitreeneissä, mutta pääasiassa tokoiltiin.  =)


Kuva Sirpa Saari

8.5 Oltiin Turussa Leena Välimäen tokokoulutuksessa. Oli älyttömän kiva nähdä paljon shelttitokoilijoita samaan aikaan! :) Mulla oli Tao ja Taavi mukana.


Kuva Sirpa Saari

Taon kanssa aloitettiin ruudulla. Muuten voitaisiin ihan hyvin jatkaa, niin kuin ollaan tehty (lelu/namikippo ruudussa tai ruudun takana), mutta nyt niin, että lelu/namikippo viedään koiran kanssa ruutuun! Näin koira joutuu hahmottamaan ruudun eikä vain katselemaan minne vien lelun. Kuulostaa järkevältä ja niin yksinkertaiselta ajatukselta, että tulee ihan tyhmä olo. Miksen itse ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi?  


No tota ei Taavi nyt ihan noin paljoo nojaa yleensä. kait... Kuva Sirpa Saari


Kuva Sirpa Saari


Kuva Sirpa Saari

Taavin kanssa halusin seuraamisesta kommentteja. Liikkuroituna keskipitkä seuraamiskaavio. Alkuosa oli musta ihan hyvää, tiivis ja säpäkkä, muttei painanut. Hitaassa käynnissä heitti maahan ja siinä vaiheessa paketti hajos vähän. Meni maahan kerran, kaks, kolme. En tiedä mistä johtui, jäin miettimään olisiko pitänyt vaan napakammin kutsua heti ensimmäisestä takaisin seuraamaan eikä jollain leperryksellä? Tai palkata hitaassa käynnissä heti kun ei mennyt maahan? Juoksu sujui ihan ok,  käännökset olivat ihan nättejä juostenkin. Tosin jossain vaiheessa meni tässäkin kerran maahan. Maahanmenot saattoi ehkä johtua ihan siitä, että olin sillä viikolla tehnyt paljon maahanmenoja, koska tämän jälkeen ei ole ollut tälläistä ongelmaa. Sivuaskeleet järkyttävän huonot, sillä ohjaaja ei osannut liikkua. :) Vasemmalle sivu askeleista saatiin paljon hyviä neuvoja. Positiivisia asioita, paikka, paikan säilyminen ja "sheltiks kivan tiivis". Ja peruutus askeleet oli kuulemma erinomaisia, vaikka musta se vähän vinoutuu taakse varsinkin pidemmissä peruutuspätkissä. Jäi hyvä mieli! :)


Kuva Sirpa Saari

Paikallaolot Taon kanssa istuen ja maaten oli molemmat ok. Aikaa en tiedä, mutta olin koko ajan piilossa.


Kuinka monta virhettä löydät.... Oikeesti me ollaan päiväkävelyllä. Anteeks miks mä katson koiraa, miks kädet on tollee, miks sitä ja miks tätä. Kuva Sirpa Saari 

Taon kanssa halusin myös ottaa seuraamista. Sen kanssa on ollut ongelmia jo pitkään, mutta ikinä kukaan ei ole näkemässä, muuta kuin silloin, kun seuraaminen toimii. Mutta nyt onnisti! Jes, vihdoinkin Tao näytti sitä huonoa seuraamista silloin kun on kouluttaja apuna. Tuntuu että aina selitän meidän seuraamisen ongelmista, mutta kukaan ei ole ikinä näkemässä muutakuin onnistumisia. Seuraaminen lähti suht ok, ei pitänyt kontaktia, mutta piti paikan ja oli suht iloinen. Loppua kohden pientä paikan hapuilua enemmän, ei pahaa mutta kuitenkin. Vapautin kupille palkalle. Neuvoksi seurauttaa ja vapauttaa, kun Tao ottaa kunnon kontaktin. Vähitellen tulee vaatia pidempää ja pidempää pätkää ennen vapautusta. Ei suositellut tekemään, muuta sen ihmeempää, koska Tao piti paikan hyvin.


Vapautus palkalle :) Kuva Sirpa Saari

 

Taavin toukokuun teemana oli paikallaolot. Luovutin pään kanssa toistaiseksi. Olkoon sitten levoton, kun kerran pysyy. Taavin paikallamakuu on oikeastaan aika jännä. Se näyttää levottamalta, mutta ei nouse. Katariina&Domin ja Ritan&Zonin kanssa ollaan treenattu niin että kaverin koira juoksee ihan vierestä,  edestä, takaa, ohi.. Joten uskalsin ilmoittaa kokeeseen.  Nyt vähitellen vaadin ettei pää liiku ja toistaiseksi etenee ihan toivotulla tavalla.

15.5 Taavi kävi möllitokossa, mölli luokassa. Pisteitä saatiin 175. :) Paikallamakuu ja molemmat seuraamiset oli kymppejä. Seisominen nolla, eihän me vielä osata sitä kokonaisena. Muuten en pisteitä muista, enkä nyt löydä lappua, mutta hyvin meni. :)

22.5 Taavi osallistui ensimmäiseen viralliseen tokokokeeseen!  Alo2-tulos, syyttäkää ohjaajaa. Mutta nyt on todistettu että kokeessa voi olla kivaa. :D Mä olen vähän epäillyt sitä…

VIDEO

 Luoksepäästävyys: 9½
Nousi sivuttaissuunnassa seisomaan. Mun olis kannattanut kertoa koiralle mitä pitää tehdä eikä antaa sen vaan istua kuin päivälenkillä.

Paikalla makuu 9½
Aika meni nopeesti. Nojoo, aika Taavi. Semmonen levoton, mut mun ei täytynyt pelätä et se sieltä kuitenkaan nousis. Pään laski kerran maahan ja nosti takas ylös. Perusasento oli vino alussa ja en korjannut sitä, joten Taavin rintamasuunta oli vino koko makuun. Perusasentoon vasta tokalla käskyllä (hmm tekee treenates tosi harvoin tota?), mutta tuomari ei kuullut. Puolikas piste meni vinosta makuu suunnasta ja en muista sanoko myös levottomuudesta, ei kai.

Vähän leikittiin ja otin jotain ihan pientä ennen omaa vuoroa.

Seuraaminen kytkettynä 9½
Tultiin kehään, niin takana jotain suhahti (teltta tuulessa?). Taavi hätkähti ja mä kerkesin jo ajatella kuinka en enää saa Taavia perusasentoon ja joudutaan keskeyttämään siihen. Nojoo hätä panikointia, nätisti Taavi tuli perusasentoon. Itse seuraaminen oli ihan Taavin näköistä. Jossain vaiheessa haukahteli, mutta tuomari oli tässä löysä ja pudotti vain puolipistettä. Seuraamisesta sanoi, että aika tiivis, mutta ei näytä haittaavan ohjaajan liikkumista. Oma kävely näyttää videolta tosi töksähtelevältä yhy.

Seuraaminen vapaana 9
Mun tarkoitus oli, etten joutuisi pyytämään Taavia pois perusasennosta, mutta vähän hihnan irrottamisessa sähläsin ja heti Taa haukku. Toi alkuosan seuraaminen oli ihan järkkyä, koira ihan pihalla, mutta korjaantui, kun muistin että tohpelille ei ole kimee ilonen "seuraa" vaan enemmän käskevä tylsä "seuraa". Eli ehkä niinkään koira vaan jälleen ohjaajan vika.

Liikkeestä maahanmeno 9½
Ohjaajan käsiapu. No hups, on olevinaan niin vaikeeta. Voishan sen opettaa vielä paljon nopeemmaksi, mutta on se näinkin jees. Etenkin superii, et Taavi ei reagoi liikkuriin, vaikka liikkurin kanssa ei olla päästy treenaamaan kuin muutamia kertoja.

Luoksetulo 9
Ihme hyppytörmäys loppuun, jonka keksi kehittää juuri ennen koetta, enkä lähtenyt enää korjaamaan.

Liikkeestä seisominen 0
Tiesin ettei osata. Mutta kokeen tyhmin juttu. Miks ihmeessä mä alan varmistelee tota hyppyä niin et oikein Taavi vois oikein miettii et onks täs nyt joku juttu ku yht äkkii mikaela muuttuu epävarmaks?!?? Ääh tajusin ton vasta videolta.

Estehyppy 0
Ylempänä kootut selitykset syylle. Räsytiräksyti perusasentoon tullessa. Hyppy hiljaa yli mutta takaisin palassa hauhauhauhau ja liikkui paljon.

Kokonaisvaikutus 8
Hah, mä oisin antanut haukkumisen takia korkeintaan vitosen. ”On hyvä että on erittäin iloinen ja innokas, mutta kuriton haukkuminen... ” Niimpä!

Seurautin kehästä ulos, etten joutunut palkkaamaan hyppy sekoilusta. Narupallo oli odottamassa kehän laidalla. :)

II-tulos 147p 

Ja kaikesta huolimatta jäi ihan älyttömän positiivinen mieli. Hei ei kakkostuloksesta saa olla näin ilonen? :D Ehkä hyvä mieli johtuu siitä ettei Taavin käytöksessä ollut eroa treeneihin verrattuna. Se reagoi mun virheisiin samalla tavalla kuin se tekee treeneissä, jos multa katkee ajatus mitä ollaan tekemässä. Ei koepaineistumista, ei mitään outoa vaan hirmu kivaa, vaikkakin äänekästä. Hyvä mieli saattaa johtua ihan siitä, ettei ennen koetta, kokeessa ja kokeen jälkeen ohjaajalla ollut koeahdistusta, vaan nimenomaan päinvastoin. Miksi meidän seuraava koe on vasta elokuussa?

Tao on treenannut ruutua ruutua ruutua ruutua. Ilokseni voin kertoa, että kahdessa vuodessa on tapahtunut edistystä. Tao ei enää kaada tötsiä ja juoksee jotakuinkin jonnekin etäisesti ruudun suuntaan ja irtoaa musta. Valitettava tosiasia on vain, että kahden viikon päästä Taon pitäisi päätyä RUUTUUN, ei vain sinne päin.  :D

Tessussa on ollut paljon tavallista enemmän virtaa kuin tavallisesti. Musta tuntuu, että sen peruskunto on parantunut vähän tai ainakin se jaksaa lenkeillä paremmin. Motivaatio on hyvässä kunnossa. Tessulla on hurjan kivaa, vaikka mitään suunnitelmallista ja järjestelmällistä tokoilua en sille ole saanut aikaiseksi. Ollaan siis vain hömpsötelty ja naksuteltu kaikkea mukavaa. =)

No on me treenailtu kaikkien kanssa muutakin, mutta nyt väsyttää aivan liikaa, jotta jaksaisin miettiä sen tarkemmin mitä miten ja sillensä. Muita toukoukuun kivoja juttuja oli kasvattitapaaminen 7.5. Huippukivaa nähdä muita Pilvimarjalaisia! Kiitos, kun tälläsiä järjestetään. :) Viime viikolla meillä oli hoidossa pari koiraa ja oli ihan mielenkiintosta. Ja tässä kuussa oli jääkiekon mm ja suomi voittii kultaaaa!! No oliko vähän yli siistii! :D

Ja niin no toukokuu on mennyt ihan älyttömän nopeasti. Siis mitä nytkö alkaa KESÄkuu?