Maanantaina Taavi joutui olemaan n. tunnin yksin kotona, kun mä hilauduin kouluun ja äiti jonnekkin. Jäi hiljaa ja kun palasin niin oli hiljaa. Tao sai olla koko mun koulupäivän omassa huoneessaan ja kun palasin kotiin, oli koiruli taas normaali iloinen pirteä itsensä. Se ei vain malta nukkua, jos pentu on samassa tilassa.

Iltapäivästä sain äidin houkuteltua "baby-sitteriksi" mukaan Taon agility treeneihin eli pentu sai tulla mukaan kuuntelemaa agikentät haukkumista ja hälinää, äidin vähän vahtiessa. =)) Taataa oli taas ihan superreipas!! Se ei hätkähtänyt hälinaa, vaan tepsutteli kuin kotonaan ja hengaili häkissä. Välissä nukuttiin pienet päiväunet ja Taon treenien loputtua pääsi pieninmäinen kokeilemaan putkea ja leikkimään. Jeejeee se leikki tosi hyvin häiriöstä huolimatta! Myös namit kelpasivat tuolle AHNEELLE lapsoselle paremmin kuin hyvin.
Putken laitoin mahdollisimman lyhyeksi ja pyysin äidin pitämään Taavia ja kutsuin toisesta päästä. Taavi pomppiloikkii häntä viuhuen putkesta läpi. Neljä toistoa näin ja viides ´lähetyksenä´. Mennään pennun kanssa yhdessä ja sanon putkeen ja ohjaan kädellä puten suulle päin ja Taavivaavin ilme muuttuu ihan "ahaaaa tännee jeee meen" ja pennun palleroinen pomppiloikkijuoksi iloisena häntä viuhuen putkeen ja tuli hakemaan namia. Aww se on suloinen<3 :D

Taon treenit meni hyvin! Hauska aika helppo rata, jossa jopa minä (hiiidas ihminen :D) kerkesin hyvin mukaan. Hyppy, hyppy, hyppy - kepit en saanut Tao ohjattua sisään kepeille, mutta muuten selvittiin ilman suurempia häslinkejä. Ehkä liitän tähän paint söherryksen radasta, mutta nyt en jaksa. Tao oli kuitenkin ihan superi!! Esim. keinulle irtoso kaukaa ja hyvin mutta pysähtyi (pienellä huutamisella) kontaktille. Muutenkin kontaktit tosi hyvin! Ja jeejee kerrankin mul jäi sellai fiilis että mä jopa ohjasin tota koiraa aina välillä enkä vain hosunut. Joo pieniä onnistumisia yberhelpolla radalla, mutta hei jostain se on alotettava. :)

Taavin kahdeksanviikkoispaino 1,9kg juuri ennen päiväruokaa. Myös Tao kävi puntarissa ja se on hitusen lihonnut, painoa 4,85..

Tänään Tao tokoili ohjatuissa treeneissä ja pennun kanssa tehtiin ekat naksutin katsekontakti harjoitukset!

Taon treeneissä otettiin hyppy, paikallamakuu, nouto, kaukokäskyt istu maahan vaihdoilla ja metalliesineennouto. Jesjes jäi näisätäkin hirmu hyvä fiilis! Mutta jälleen kerran minä ite voisin heilua vähemmän ja olla antamatta vartalolla vahingossa kaksoiskäskyjä.. Tao oli aika kivassa viretilssa mun mielestä koko ajan, tauoilla jotain komentamishaukkua, mutta muuten.
Hyppy - alokasluokan tapaan kokonaisena liikkeenä. Tao teki perfect. Ei edes loppuhiippailuja! JES!
Paikallamakuu - Hidas maahan meno, jotain pientä vilkuilua mutta ei pahasti, jossain vaiheessa meinasi nostaa kyynärät maasta :o jolloin mumisin heti automaattisesti jotain maa ja Tao jätti nousematta. Muuten kuitenkin hyvä. Malttoi odottaa maassa hyvin ennenkuin pyysin sivulle.
Nouto - olin unohtanut noutokapulan kotiin, mutta tehtiin tyhjällä vessapaperurullalla. :D Heitin ihan lähelle, tao haki laukalla palautti ravilla, luovutti esineen hyvin (ei ennakoinu!). Mä puolivahingossa autoin sitä heilumalla ite, mutta joo koira teki hyvin, kunhan minä vain oppisin luottamaan että se osaa.. ::)
Kaukokäskyt - menin n. 2m päähän Taosta. Ei noussut ekasta käskystä istumaan, tokasta vasta. maahanmenot hyviä, ja sen jälkeen istumisetkin.
Metallikapulan nouto - JEEJEE! Muutama kapulan maasta nosto ja yksi lyhyellä matkalla nouto. Tao pitää metallikapulaa paaljon paremmin kuin puista! Haki laukalla palautti muistaakseni reippaalla ravilla, mutta muuten hyvä.

Niin ja kaksi tunnarikapulan piilotusta nurmeen ja Tao sai etsiä. Ensimmäinen helppo toinen vaikeampi, jossa Tao sai oikeasti nuuskutella että kapula löytyi!
Tao maaman murunen, oli niin jeejee, kun usean minuutin etsimisen jälkeen se löysi kapulan.<3

Taavin kanssa tein  iltaruuan yhteydessä 5 toistoa katsekontaktia tauko ja toiset 5 toistoa. Naksautin oikeasta. Ensimmäiset neljä meni siihen että Taavi oli ihan häh, pitkät tauot ennen seuraavaa vilkasua. Sitten tuli "ahaa-elämys" ja alkoi tarjoamaan paljon nopeammin vilkaisujaa. Kahteen väliin annoin palkaksi kalkkunaleikkeen suikaleen, loput omalla ruualla ja loppuun ruokakuppi. Fiksu pennu!