Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty? Lueskelin meidän tämän vuoden tavoitteita, ja aika pitkä matka ainakin Taavilla on siihen alokasluokan kokeeseen osallistumiseen, puhumattakaan ALO1 tulokseen. Joka on nähnyt meidän tokoilua, tietää mitä mä tarkotan. =D Aloitetaan nyt kuitenkin Taon liikkeiden miettimisestä, kun se on ehkä ennemmin mahdollista.

1279530997_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paikalla makaaminen
Ajan kasvattaminen piilossa viiteen minuuttiin. Pieni pään kääntely ja levottomuus pois, (ruokakuppi nenän eteen?). Edelleen paljon vaihtelevaa treeniä vaihtelevissa paikoissa ja paljon ihan lyhyitä ja helppoja motvivoivia suorituksia.

Seuraaminen
Äääh. Ainakin mun omassa päiväohjelmassani on kävellä ilman koiraa päivittäin, vähintään yksi seuraamiskaavio.. Ja yrittää oppia kääntymään luontevasti. Kulmatyöskentelyssä on myös Taon osaamisessa edelleen toivomisen varaa.  Hitaassa kävelyssä kaikki käännökset on  jo mun mielestä nättejä, mutta muuten on vielä parannettavaa. Taon kanssa vaan paljon imuttaen käännöksiä, joka suuntaan eri tempoissa. Peruutusaskeleet suoraksi (seinä apuna?) ja vasemmalle askeleiden opettelu, kun käännökset on tarpeeksi vahvat ja hyvät. Oikealle askeleet ovat useimmiten nätit. Samoin yksittäiset askeleet eteenpäin, mutta välillä edistää aavistuksen. Varmaan imuttaen oikeaa paikkaa hakea ja nopeutta pysähdyksiin?
Ensisijaisesti nyt kuitenkin seuraamistreeniä pelkälle ohjaajalle ilman koiraa..

Liikkeestä maahan
Välillä  leikin yhteyteen maananmenoja ja iloinen palkka. Muuten ei mitään ihmeellistä. Ainoa valmis liike. =D

Luoksetulon pysäytykset
Seiso
Kahden puun kiertämisellä ja välillä pysäyttäen lentävällä lelupalkalla taakse. Tehdään tästä leikki, josta on helppo saada palkkaa. Välillä pallka tulee myös eteenpäin ettei vauhti kärsi ennakoimisesta. Lentävä lelu palkkana 90% kerroista. Viikossa n. 5 luoksetuloa ihan paikalta luoksekutsumisesta, joista kolme stopilla ja loput ilman.
Maahan
Samanlainen puuleikki kuin seisomisessa. Ei vielä tehdä samalla kerralla seisomaan ja maahanpysäytyksiä. Maahan pysäytyksiä ei oteta vielä luoksetulo liikkeen yhteydessä ollenkaan ennen TK2:sta.

Liikkeestä seiso
Jatketaan ihan seis, ja mä meen Taon taakse ja heitän lelun/namin sen eteen suurimman osan kerroista.

Nouto
Puukapula tasamaanouto
Pääpaino vauhdissa ja innokkuudessa. Tällä hetkellä kapulan pureskelu on pienempi paha, jos Tao tuo kapulan LUJAA. Tehdään pääosin vain noutoa osissa. Vauhtinoudot! Ja sitten erikseen naksutellen läheltä kapulan palauttamista mulle oikeaan loppuasentoon. n. 2-5 kertaa viikkoon nouto kokonaisena liikkeenä varmuuden saamiseksi. Ja kun nouto on varma lisätään häiriötä hitaasti.
Puukapula hyppynouto
Kun tasamaanouto on kunnossa, mä uskon että niin on hyppynoutokin, koska Tao on tehnyt sen tosi varmasti, mutta siinä on samat ongelmat kuin tasamaanoudossa.
Metallikapula tasamaanouto
Ei mitään ihmeempää. Vauhtia voisi olla enemmän ja ote varmempi, mutta tätä mietitään sitten myöhemmin enemmän.

Kauko-ohjaus (Entinen inhokki =D)
Istu-maahan
Ei ongelmia. Tarkkan, että malttaa laskea kyynärpäät kunnolla alas. Tee myös ylipitkillä matkoilla!
Maahan-istu
Tarkkana ettei Tao jätä aavistuksen vajaaksi ja "kyhjötä". Palkkaa edelleen kaikki oikeat istumaan nousut eli ei tehdä sarjoja joiden lopussa palkka. Tee myös ylipitkillä matkoilla! Käsimerkki apuna
Istu-seiso
Namiohjauksella täysin. Käsimerkki apuna.
Seiso-maahan
Namiohjatusti, mutta vähitellen myös ilman. Käskynä "alas".
Maahan-seiso
Namiohjatusti, mutta myös ilman. Vähitellen voi alkaa kasvattamaan matkaa. Käsimerkki apuna.
Seiso-istu
Namiohjatusti. Käsimerkki?

Hyppy
Ei mitään kovin ihmeellistä.

Ruutu
Alusta on, ei ole, on, on, on, ei ole.  Pääpaino suoraan etenemisessä ja vauhdissa. Tarpeeksi toistoja! Palkka lentää usein ruudun yli. Matka pidetään vaihtelevana ja tehdään myös ylipitkältä matkalta. Loppuosa on ihan ok.

Tunnistusnouto
Jatketaan yhden piilottamista nurmeen, usean piilottamista nurmeen ja välillä ihan esille. Korkeintaan kerran tunnari yhden treenin aikana niin että kapulat näkyvilä. (meni oikein tai väärin).

Liikeestä istuminen
Tää on aika kiva.  =) Voishan se olla vieläkin nopeampi istuminen, mutta eiköhän tää meille riitä ainakin vielä.

Ja Taon tän vuoden tavoitehan on TK2 ja voittajan liikkeet yksittäisinä valmiit. 

1279539490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Taavin kanssa olisi tämän vuoden päätavoite tokossa varmaankin seuraaminen. (Vaikka meidän tavoite listassa lukee alo1, niin tällä hetkellä se vaikuttaa varsin epärealistiselta, joten ehkä se seuraaminen on "välietappi".

Luoksepäästävyys
Yksinään on vaikea treenata, mutta ihan pelkkää perusasenossa istumista ilman hirveetä häsläyst voidaan tehdä. Varmaan koira sivulle ja naks aina kun katsoo silmiin ja sitä kautta kestoa?

Paikallamakuu
Ensin sisätiloissa aika kahteen-kolmeen minuuttiin, niin että mä olen Taavin edessä istumassa ja syötän ruokaa. Ulos siirryttäessä voin nousta seisomaan ja palkkana lelu taakse. Kuitenkin edelleen niin että se saattaa saada ennen lelua maassa välillä namia. Ja matkaa ei lisätä vieläkään vaan nyt aloitetaan häiriön lisääminen. Kun vähintään 3min onnistuu niin että mä olen metrin päässä taavista, vaikka Helsingin rautatieasemalla, aletaan kasvattamaan matkaa (ensin häiriöttämässä tilassa. Ennen koetta Taavin pitää pysyä 3min ja 30metriä etäisyyttä musta ilman mitään ongelmaa ja piilossa vähintään 30sekunttia. Ennen koetta pitää treenata myös niin, että kaveri tekee luoksetulon ihan Taavin vierestä jne.

Seuraaminen hihnassa ja ilman
Aloitettiin nyt ihan takaosan löytämiseksi tempuilla. Alustan kiertämistä etutassut alustalla jne. Ennen sitä on ihan turha alkaa opettelemaan käännöksiä. Tällähetkellä asenne seuraamiseen on +10, mutta tekniikassa on puutteita. Vahvasti nojaava poikittava seuraaminen ei ehkä ole kaikista kauneinta. Naksulla oon nyt merkannut kun Taavi ei ole ihan niin kiinni. Kun takaosan käyttö alkaa tempuissa olla hyvä, yritetään siirtä se seuraamiseen. Imuttaen paikallakäännöksiä?

Liikkeestä maahan
Maahanmeno paikoillaan, joka suunnasta huippuvarmaksi ja nopeeksi. Eiköhän se sen jälkeen tule liikkeseenkin melkein vahingossa.

Liikkeestä seiso
Arkiseuraamisen eli "lähellä" ja siitä käännyn Taavin eteen ja nami. Vai oisko se kuitenkin vaan pallo taakse ilman mitään kääntymistä? Alusta asti käytössä stoppaussana?

Luoksetulo
Opetellaan ensin odottamaan istuen.
Sitten haetaan vauhti. Lelupalkka mun ohi. (ehkä myös jalkojen välistä?) Vaatimuksena tulla vaan huippulujaa suoraan mua kohti.
Sitten lisätään perusasento, mutta mä en vielä tiedä miten. Ehkä ihan vaan sivulle pyynnöllä? 

Hyppy
Opetelaan sitten joskus, kun päästään ohjattuun ryhmään treenaamaan. Alkeet kuitenkin harjoiteltu oven välissä maassa olevalla harjan varrella.