Me käytiin Oulussa! Koska yhtään lähempänähän ei tokokokeita ole, mitä nyt kahden kilometrin päässä kotoa olisi ollut. :DLähdettiin lauantaiaamuna mukavan tyhjällä junalla. Oli hyvin tilaa avata häkki penkkien väliin, joten matka meni nopeasti ja mukavasti.

Oulussa oltiin joskus kahden jälkeen. Käytiin hotellilla viemässä tavarat ja lenkillä koirien kanssa. Koirat jäi sen jälkeen hotelille, kun me käytiin syömässä.

Illalla käveltiin ympäri Oulun keskustaa. Taavi olisi halunnut veteen, mutta ei löydetty mitään hyvää paikkaa, mistä koirat olisi voineet mennä uimaan.

Hotellilla otin Taaville vielä lyhyesti jotain pientä tokoilua, koska perjantaina kaikki oli mennyt ihan järjettömän huonosti. Taavi teki kivasti, mutta ei silti lähdetty kovin luottavaisin mielin kokeeseen.


Taavi seuraa

Luoksepäästävyys 10
Istui nätisti, ei paljoa kiinnittänyt huomiota tuomariin.

Paikalla makaaminen 8
Kaksi käskyä maahan, sillä sanoin ensin vahingossa Taon maahanmeno käskyn. Rauhallinen paikallaolo ryhmä, ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Taavi makasi nätisti vilkuilematta.

Seuraaminen kytkettynä 9
Vinoja perusasentoja ja aika tiivis tuomari sanoi.

Liikkeestä maahanmeno 8,5
Taavi nousi sivulle jo liikkeenohjaajan käskystä. Liikkeelle lähdettäessä Taavista pääsi ”vhiiip”. Ei haukahtanut, muttei osannut olla hiljaakaan.

Luoksetulo 9
Lopussa en osannut pitää käsiä paikoillani, vaan autoin turhalla käsiavulla.

Liikkeestä seisominen 8
Käsiapu. Miksi mä en osaa olla paikoillani. Taavi teki hienosti!

Seuraaminen taluttimetta 9
Sama kuin hihnassa seuraamisessa. Ihme ininä vikinää, jossain välissä.

Estehyppy 5
Ennen tätä haukahti. Taavi hyppäsi, mutta kolautti esteeseen ja lopussa liikkui.

Kokonaisvaikutus 8
Tuomari sanoi, että tykkäsi kovasti meidän yhteistyöstä ja että kivalta näytti, mutta ääntelystä joutuu tässä kohtaa pudottamaan.

I-tulos 166p ja sijoitus vielä 3/10 Koe oli nuorten sm toko joten siinä sijoitus siis kolmas. :)


Nipin napin ykköstulos, mutta ykköstulos kuitenkin. :) Taavi oli kiva! Liikkeiden välillä kehuin Taavia hyvin hillitysti ja muistuttelin sille (ja itselleni), että nyt tehdään iihan rauhassa. Ennen omaa vuoroa palkkailin namilla ja yritin saada virettä alas, ettei haukkuisi, sillä palkkaamattomuustreeniä ei olla tehty kunnolla kertaakaan. Ihan ok onnistui, vaikka välillä Taavista pääsi ihme inahduksia ja piippausta. Pitäisi tehdä enemmän kokeenomaista treeniä, koska treenatessa ei enää ääntele. Seuraamiset oli vähän epätarkkoja ja löysiä, semmosia matalan vireen seuraamista. Mä en kyllä tajua mistä se kehitteli kokeeseen vinot perusasennot? Voisko johtua, että olen treeneissä palkannut paljon pallolla taakse, kun Taavi on meinannut edistää.


Tao seuraa...

Paikalla makaaminen 9,5
Tao oli haistellut vähän ilmaa.

Seuraaminen 8,5
Nojoo ei se kyllä mitää kasipuolen seuraamista ollut.  :D Ensimmäisessä käännöksessä Tao kääntyi vasemmalle, minä oikealle. Paikallaan käännöksessä  vasempaan Tao haahusi ihan kokonaan eikä ottanut perusasentoa. Sivuaskeleet ja peruutus oli laiskaa. mutta muuten ihan ok. Pätkittäin kuitenkin ihan kivaa, esimerkiksi tavalliset vasempaan käännöset oli nättejä.

Liikeestä istuminen 8,5
Hidas, mietin jo että jääkö seisomaan. Muuten ok.

Luoksetulo 9,5
Ennen liikkeen alkua, mulla oli vähän ongelmia saada Taoa ollenkaan perusasentoon ja kun lopulta tuli, niin jäi kovin vinoksi. Maahanmeno hidas ja jäi vinoon. Stopit oli oikein hyvät. :)

Ruutu 0
Mulla ei ole tästä videota, niin en ole ihan varma mitä tapahtui. Tao eteni kivan reippaasti, mutta meni ruudusta ohi ja lopulta myös kehästä ulos, kun olin hidas korjaamaan. Ollaan nyt treenattu ruutuja ylipitkältä matkalta, että olisko sillä ollut vaikutusta. Takaisin kutsuttaessa Tao meni ruutuun ja käskyjen määrä olisi vielä riittänyt pisteisiin, mutta, kun oli poistunut kehästä niin ei auta.

Hyppynouto 9
Muuten erinomaisesti, mutta jäi ennen kapulan ottamista katsomaan hetkeksi kentän laidalle, jossa Taavi juuri haukahti.

Metalliesineen noutaminen 0
Huah. Lähti hakemaan, hapuili kapulaa ja palasi ilman. Ennen omaa vuoroa olin vielä ottanut  omalla metallikapulalla palautuksen ja Tao oli tehnyt hyvin.

Tunnistusnouto 0
Toi oman, mutta hakemisessa ja palautuksessa ongelmia. Ensin teki jonkun ihme kiepsahduksen ennen kuin lähti hakemaan, meni kapuloille kaartaen liikkeenohjaajan kautta nosti heti oman, pudotti tarkisti yhden kapulan lisää, nosti taas oman, pudotti, tarkisti vielä yhden ja lähti palauttamaan omaa kaartaen taas liikkeenohjaajan kautta. Pudotti vielä vähän ennen mua, nosti ilman uutta käskyä ja palautti sivulle. Liikaa säätöä, että olisi jäänyt pisteitä.

Kauko-ohjaus 7
i-s-m-s-i-m Seisomasta istumaan meni maahan ja korjasin istumaan. Eteni.

Kokonaisvaikutus 10
”Ihan rodunomaista menoa” . Tao teki jotenkin hirmu tahmean tuntuisesti. Perusasentoihin hitaasti ja muutenkin semmonen ei niin täpäkkä kuin parissa viime kokeessa.

191,5p ei tulosta.

Joku voisi tässä kohtaa kysyä miksi me käydään Taon kanssa kokeissa, kun ei osata mitään… Mutta tällä hetkellä, ”kyl se kotona osaa”. Ruutuja tehtiin viime kokeen jälkeen 27 ruutun lähetystä, joista reilu kaksikymmentä onnistui erinomaisesti ilman pienintäkään ongelmaa ja pariin tarvitsi uuden ruutuun käskyn, ettei ole ruudun reunoilla. Tunnaria ei olla tehty paljon, mutta viimeksi perjantaina samanlaisessa ympyrämuodostelmassa kuin kokeessa ja Tao teki sen aivan erinomaisesti.  Metallinouto tuntuu tällä hetkellä ikuisuus projektilta, joten pelkästään sen takia en aio jättää ilmoittamatta kokeeseen. Se oli aluksi hyvä ja ongelmaton liike, sitten satunnaisesti ongelmainen, mutta nyt tuntuu että jumitetaan metalli noudon kanssa ihan kokonaan. Tao osaa hyvänä päivänä omalla kapulalla, huonona ei silläkään.  Sitä paitsi, jos Tao olisi tehnyt ruudun ja tunnarin niin kuin kokkolan tokokokeessa, se olisi ollut ykkönen. Hah, eiks riitä et joskus jossain on osannut.


Kotimatkalla oli väsyneitä koiria. Juna oli aika täynnä. Taavia olisi kovasti kiinnostanut meidän takana istuva Linnean Valtsu. Kun mä nukuin niin Taavi oli kovin yrittänyt tunkea itseään penkkien välistä. Kotona oltiin joskus puolenyön jälkeen.

Oli älyttömän hauska reissu ja oulu kiva kapunki! Ens kesäksi täytyy miettiä joku kiva paikka taas. :)