Enemmän näköjään sääntö kuin poikkeus, että blogi raahaa päivityksissä tuhottoman jäljessä. Olen yrittänyt kirjoittaa Taon treenejä ylös, mutta yrittämiseksi se on aina jäänyt. Taavin kanssa tilanne on vähän parempi, mikä saattaa johtua ihan siitä että sen treenit on pakko myös suunnitella, etteivät treenit ole pelkkää sähläystä. :) 

Taon kanssa kuun teemana on ollut ”ei ihan, eikä kyllä yleensä edes melkeinkään”. Kolme tokokoetta, viisi virallista ja kaksi epävirallista agilitystarttia. Saatiin me nollia, mutta laji oli vain väärä.  Taavin heinäkuun teema ois sitten varmaan ”ylitä mikaelan odotukset”. Taavi on osallistunut agilitykisoihin kahdesti mölliradalla ja käynyt Sirpan kanssa Latviassa näyttelyssä. :) Tessulla ei ole ollut niin hyvä heinäkuu, sillä se on ollut kipeänä. :(

4.7 Hauopen agilityradalta Taolle tulos ratavirheitä 15 ja yliaikaa paljon. Kepeiltä vitonen ja kaksi rimaa, jos oikein muistan. Hosuin joka suuntaan ja ohjasin en mihinkään. Video

6.7.2011 Tokokoe, Tammela
Tuomarina Piritta Pärssinen. Mukava ja oikeudenmukaisen tuntuinen tuomari. Sää +30C ellei ylikin. Nurmikenttä. Taolla oli jo vähän liiankin kivaa. Otin Taon häkistä suoraan tekemään liikkeitä. Ei ollut näköjään hyvä ajatus. Videolla olisi, mutta mun kone ei jostain syystä ole nyt yhteistyökykyinen mun kanssa.
Paikalla makuu 10
Hyvin. :)
Seuraaminen 5
Ihan kauhean rumaa seuraamista, mutta eri tavalla kauheata, mitä mä odotin. Seuraaminen oli viimeinen liike ja kaikki liikkeet tehtiin putkeen, joten ajattelin, ettei Tao seuraa ollenkaan vaan haahuaa jossain. Ei se ihan niin mennyt. Tao poikitti kupille päin ja edisti niin, että mun jalka oli Taon hännän kohdalla. Jos Tao olisi ihminen, sillä olisi ollut semmoinen ilkikurinen virne naamalla. :D
Liikkeestä istuminen 7
Tao istui suunnilleen hyvin, mutta loppuosassa kääntyi taakse (kupille päin) ennen kuin olin edes mennyt Taon taakse.
Luoksetulo 5
Tao ei edes miettinyt seisomaan pysähtymistä, mutta maahan meni ihan suht jees.
Ruutu 0
Kävi ruutunauhojen lähellä, ei muuta.
Hyppynouto 0
Tuli paluu hypyn ohi. Joku ihme juttu. ”kyl se kotona osaa”.
Metallinouto 5½
Palautti ensin liikkeenohjaajalle, sitten mulle. Mä otin huonosti kapulan ja pudotin sen maahan ja jouduin nostamaan siitä.
Tunnistusnouto 0
Kyttäsi palkkaa, ei edes lähtenyt etsimään, vaan käskystä meinasi singota kehästä ulos palkalle.
Kauko-ohjaus 0
Voivoi, mun virhe. Yhteen vaihtoon tarvitsi kaksi käskyä. Seisomisesta istumaan annoin maahanmenon käsimerkin ja istumisen suullisen käskyn, sillä seurauksella,  että Tao meni istumisen kautta maahan. En korjannut, joten jäi kaksi vaihtoa tekemättä.
Kokonaisvaikutus 8½
Keskittyminen voisi olla parempaa, vähän malttamaton iloinen koira. Joo tota niin Tao meinasi jokusan kerran liikaa sinkoilla palkalle. Mulla oli vähän Taavi fiilis. :D Kasipuoli oli kyllä enemmän mitä ansaittiin. Sähläysmeininki.

120,5 pistettä ja ei tulosta. Haha melkonen pohjanoteeraus. :D:D:D

8.-10.7 viettiin mukavassa seurassa Lappeenrannassa Agirodussa!

Perjantaina Taon kanssa kaksi rataa, vähän parempi hyl ja kaaos hyl. Ensimmäinen rata oli viikonlopun paras, mutta kolmanneksi viimeisellä esteellä jäin miettimään kummalle puolelle hyppyä jään ja jotenkin tuli jäätyä keskelle (:D), joten Tao hyppäsi hypyn sitten väärältä puolelta. Video ja Video


Taon sisko Miina ja Tao. :)

Lauantaina Taolle ensimmäiseltä radalta vitonen kepeiltä, jolla sijoituttiin kuitenkin kuudenneksi ja päästiin Finnish Open sm finaali radalle. Aika hauska juttu, koska en edes etukäteen tiennyt, että se on joku karsinta rata. :D Siinä radalla olikin sitten kaikki kontakti esteet ja hyppykorkeus 35cm. Huoletti pikkasen, kun en muista milloin ollaan Taon kanssa treenattu niin korkeilla hypyillä. Tuloksena hyl, kun kepeillä mulle tuli pienoinen ajatuskatko, kummalle puolelle piti mennä ja päädyin väärälle puolelle ja sieltä sitten en enää saanut ohjattua seuraavia hyppyjä ja kadotin viimeisenkin ajatuksen kokonaan niin että voi kaaos sentään. Jotain positiivista, niin Tao teki kaikki kontaktit, myös pöydän nätisti. :) Viimeiseltä viralliselta radalta tuli taas tuhat ja sata virhettä 15 kait ja vähän yli aikaa. Lauantain ensimmäistä rataa. Video ja video

Sunnuntaina oli joukkuekisat. Taavi, joka oli koko viikonlopun ollu häkkieläimenä katsojana osallistu Pilvimarjan medi mölli joukkueeseen. Mua ei jännittänyt, mua pelotti ja mulla oli huono olo eikä mitään fiilistä mennä Taavin kanssa radalle pilaamaan joukkueen mahdollisuuksia. Mä en luottanut siihen yhtään. :( Mutta Taavipa olikin super! Se teki hirmu nätisti, paljon nätimmin kuin pitkään pitkään aikaan ohjatuissa treeneissä. Se oli kivaa. Taavi oli kiva. Taavi ei karannut, Taavi ei juossut esteistä läpi, Taavi ei mennyt hypyistä ali, Taavi ei hyppinyt putkien yli, Taavi oli kertakaikkisen super!!! Pituudesta ohi ja siitä yhden hylyn verran virhepisteitä ja jotain, en enää oikein muista, jotain mun virheitä. Radan jälkeen oli helpottunut ja yllättynyt olo. Eihän se ollutkaan niin kamalaa. =) Tohpeli jopa liikkui ihan kivasti tai ainakin paremmin kuin ohjatuissa treeneissä viime aikoina.
Taon kanssa oltiin minikisaavissa Hotdogseissa Marillan&Milan, Eerikan&Siirin ja Sadun&Sanin kanssa. kiva kun saatiin joukkue kasaan! Taolle kepeiltä vitonen. Puomilla pelottava pyörähdys, kun ohjaaja eksyi ajatuksesta, mutta onneksi ei käynyt kuinkaan.
http://www.youtube.com/watch?v=SfUXRkOXfvM
Kiitos aivan huippuhauskasta viikonlopusta kaikille mukana olleille! Tää ainakin toivoo että ensi vuonna taas! :) Lisähuomautuksena, että on näköjään mahdollista, että jopa minä muistan radan!

22-25.7 Taavi oli Sirpan kanssa näyttelyreissussa Latviassa. Musta on aina vähän hankala olla erossa koirista, mutta nyt oltiin Taon kanssa pohjanmaalla samaan aikaan torstaista sunnuntaiaamuun, joten oli onneksi paljon muuta kivaa ajateltavaa. Ja kuitenkin kun tietää että Taavista pidetään erinomaista huolta ja todennäköisesti sillä lisäksi on hirmu hauskaa. =) Taavi oli kuulemma käyttäytynyt hyvin. Lauantaina Taavi   avo-ERI1, SA ja PU4 ja sunnuntaina avo-ERI1, SA, PU2 ja SERTI ! Aika hienoa! :) Satu oli ostanut Taaville aivan ihanan lelun(, josta taisin unohtaa kiittää :( ). Toisaalta olisi kiva säilyttää hyllyssä muistona, mutta mä luulen että kun se kerran Taavin on, niin Taavi arvostaa sitä enemmän ihan leluna. =)

Tokokoe 21.7 Kokkola
Paikalla makuu 10
Tao jäi vähän vinoon, mutta tuomari ei sanonut tästä mitään.
Seuraaminen 7
Aika perus Taoa, silloin kun Tao seuraa hyvin. Paikalla käännöksissä keskittyminen vähän herpaantui ja Tao teki välissä pari terrieri pomppua mun edessä. Hups. Paikallaan käännökset olivat muutenkin huonot. Juoksussa käännös oikeaan tuli mulle vähän yllätyksenä, kun ei olla treenattu pitkään aikaan, mutta meni kivasti.
Liikkeestä istuminen 10
Hyvin. :)
Luoksetulo 6
Tao ei taas edes miettinyt seisomaan pysähtymistä, mutta maahan meni kivasti.
Ruutu 9
JEE! Hyvin ruutuun, hyvin maahan, mutta seuraamisessa keuli ensin ohi ja tuli sitten vasta seuraamaan.
Hyppynouto 7
Ei jostain syystä lähtenyt hakemaan ensimmäisestä käskystä. Sanoin aika voimakkaasti odota, ennen liikkeen alkua, joten olisikohan johtunut siitä.
Metallinouto 0
metallinoutoa vaille ykkönen… Ei vaan tuonut.
Tunnistusnouto 8
Haisteli kapulat läpi ja toi oman. Pistevähennykset palautuksessa pureskelusta.  
Kauko-ohjaus 7
Ei kovin hyvät, Tao osaa paremminkin. Liikkui vähän ja yhteen vaihtoon kaksi käskyä.
Kokonaisvaikutus 9
Sivulle tuli vähän nihkeesti, piti ohjata kädellä välillä. Jossain vaiheessa yritti lähteä pujottelemaan jalkojen välistä?? Yleisvireeltään kiva.

II-tulos 241pistettä sijoitus 3/5

Tokokoe 23.7
Paikalla makuu 10
Hyvin. :)
Seuraaminen 9½
Taon kanssa ei olla ikinä saatu näin hyvää seuraamisesta! :D Vähän hampaiden välistä sanoin sille jotain, kun meinasi vilkaista palkalle päin. Jossain käännöksessä vähän väljähti hetkeksi, mutta korjasi heti muistaakseni.
Liikkeestä istuminen 10
Hyvin. :)
Luoksetulo 7
Tao ei taaskaan edes miettinyt seisomaan pysähtymistä, mutta maahan hyvin.
Ruutu 0
Eteni kehän reunalle, ei vaan löytänyt ruutua.
Hyppynouto 10
Pienellä ohjatunnoudon kapulalla, kävipäs hyvä tuuri, kun edeltävänä päivänä oli pientä nouto ongelmaa.
Metallinouto 0
Avasi suuta ottaakseen, mutta ei.
Tunnistusnouto 0
Tyhmä virhe. Nosti väärän toi oman. Tuomari vielä sanoin että voi tämä on monen näin innokkaan koiran ongelma.
Kauko-ohjaus 0
Aloitti hyvin, ei liikkunut tai mitään, mutta maasta seisomiseen jumi. Otin lähempää ja nollattiin sillä liike, koska halusin saada seisomaan. Ei enää tuloksen kannalta väliä olisko kaukot ollu 5 vai 0.
Kokonaisvaikutus 10
Nyt se oli mustakin hyvä. :) Innokas ja iloinen, mutta samalla keskittynyt. Harmi vaan ettei näy loppupisteissä. Tao oli hyvällä tuulella. Paikalla makuun aikana satoi ja ennen ja jälkeen meidän vuoron ukkosti ja satoi kaatamalla.

166 pistettä ja ei tulosta.

Autossa istuttuja kilometrejä tälle reissulle tuli yli tuhat. Hauskaa oli vaikkei ykköstulosta saatu. Kiitos mukavasta matkaseurasta ja vieraanvaraisesta yöpymispaikasta. :)Sitä paitsi ei ollut turha reissu, mä opin että on olemassa valkoisia lehmiä. :DD

Tao on jokaisesta voittajaluokan liikkeestä saanut jossain kokeessa pisteitä. Jos lasketaan parhaiten menneet pisteet yhteen olisi ykköstulos kasassa, mutta kun pitäisi onnistua samassa kokeessa. :D Oikeesti aika huonosti, että meillä on jo kolme ei tulosta. :D
Luoksetulon seisomaan pysähtyminen on ihmeellinen. Se ei vaan onnistu kokeessa. 4 avoimen koetta ja 4 voittajan, joista siis 2/8 Tao on pysähtynyt seisomaan ja loput mennyt läpi hidastamatta. Treeneissä on ajanjaksoja jolloin ei toimi, mutta nyt on taas tehnyt niin mallikelpoisia stoppeja. Kokeessa ei edes mieti pysähtymistä. Tähän täytyy etsiä jotain ratkaisua, mutten yhtään keksi mitä. Olisi kiva päästä johonkin ohjattuun ryhmään tokoilemaan vähäksi aikaa tai jotain.

Tessu on ollut kipeänä. Sille tuli ihottumaa, naamaan ja se joutui syömään antibioottia. Syy jäi vähän epäselväksi, jotain allergia reaktiota jostakin, muttei tiedetä mistä. Pölystä ehkä. Kaksi päivää ennen antibiotin loppumista Tessu alkoi oksentaa yöllä kerran pari. Tessu siirrettiin riisikanavellille, mutta siitä huolimatta se oksensi, joka yö vähintään kerran ja välillä myös päivällä. Viime perjantaina Tessu sai eläinlääkärin ohjeen mukaan ensin antepsinia, tunti siitä ruuan ja tunti ruuasta pepcidiä. Pepcid ei sopinut Tessulle, vaan sille tuli ripuli ja se meni ihan voimattomaksi. Se jätettiin siis pois ja nyt Tessu saa  antepsinia ennen ruokaa. Justiinsa kun olin päässyt sanomasta, että Tessu voi hyvin. :( Nyt vaikuttaa onneksi paremmalta.