Tai oikeastaan puolentoista viikon, kun nyt on jo torstai.

1285863867_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TAAVI
Tunnari

Yhden kapulan piilottelua. Taa on ihan nenä. Se tykkää hirveästi ja on lisäksi luonnonlahjakkuus! The suuri Taavi on saanut suuren ja tärkeä tehtävän suoritettavakseen. Taavi etsii niin hyvin ja käyttää selkeästi nenääsä, koska se löytää vaikeatkin piilot. Varmaan ensiviikolla uskallan lisätä yhden, ei mun hajusen kapulan mukaan.
Ruutu
Jatkettiin pitkästä aikaa. Yritin ensin pari toistoa alustalla, mutta ei tuntunut toimivalta tavalta (taavi merkkasi alustan tötsäks tai jotain koska meni jännästi alustan ja sivutötsien väliin?). Vaihdettiin lelu on,on, ei oo, on ja vau! Siis Taavi on varmaan nopeammin voittajaan valmis ku Tao. =D Miten toisele kaksi vaikeinta liikettä voikin olla toiselle ihan simppelit. Tällä hetkellä ruudun paikkaa ollaan vaihdeltu. Nyt pitää ottaa varmaan tarpeeksi pian ottaa ruutuja niin että ensin lelu ei oo, sitten on eikä aina toistepäin.
Kaukot

Täysin namiohjatusti. Maahanmeno on vähän liian kiva, kun muut on sen rinnalla ihan tylsiä
Maahanmenoja
Sivulla, edessä, lenkillä, ennen vapautusta. Tavoitteena liikeestä maahanmeno. En enää naksuttele, kun Taavi tekee tän jo puhtaasti sanasta. Varmaan aika pian uskalletaan kokeilla kunnolla ihan seuraamisesta, koska Taa on aika pätevä.
Sivulle tulot ja paikalla käännökset + kirjan päällä pyöriminen

Vasemmalle paljon paremmat kuin oikealle sekä kirjan päällä, että ihan sivulla kääntyessä. Perusasentoihin hakee tosi vahvasti, muttei vielä niin hyvin, että ottaisin sivuaskeleita tai peruuttamista mukaan.
Nouto
Taavi sai oman kapulan! Päädyin ostamaan 400g painavan, vaikka se on aika iso, kun sitä se ei pure. Opetellaan nyt tuolla ja harjoitellaan pienemmän otetta sitten, kun isompi toimii hyvin, niin että kokeessa sitten joskus voidaan käyttää pienempää kapulaa. Ensin naksuttelin vähän pelkkää nostelua, mutta pian siirryttiin siihen vaiheeseen missä ollaan oltukin. Eli kapula tulee mua kohti. Töhvelö siirtyi itse seuraavaan vaiheeseen tuomalla kapulan mun jalan viereen ja siitä aloin odottamaan muutaman toiston jälkeen suoraan perusasentoa. jee! Nyt voisi taas tehdä vauhtinoutoja vähän aikaa ja jatkaa sitten molempia sekoitellen.
Paikallamakuu

Miettii ja pohtii. Mä tahdon Taaville ehdottoman rauhallisen pään. Hirveästi edelleen houkuttelee opettaa pää maassa paikalla makuu, mutta se vaatisi hirveästi työtä. Toisaalta mä luulen, että liikkumaton epävilkuileva pää ylhäälläkin veisi aika paljon aikaa, että sen puoleen. No joka tapauksessa olen aloittanut nyt naksuttelemaan pään pitoa alustalla(tuoli, sänky..). Käytin ihan alkuun apuna kirjaa, johon se sai kohdistaa katseen, josta palkka, ja siitä pää alas nenä kirjaa kohti. Sain onneksi kadotettua apukirjan siitä heti kun Taavi hoksasi, ettei namia kannata tuijottaa. Ainakin yksi temppu muiden joukossa, vaikken tokoon edes ottaisi käyttöön.

1285862660_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TAO
Tunnari kapulan piilottelua:
Palattiin takaisin yhteen kapulaan ihan varmuuden vuoksi vähäksi aikaa. Heh, mä taidan oikeesti pelätä rikkovani tämän.  :D Mutkun meni niin kauan saada se tähän pisteeseen, että Tao oikeesti haistelee ja tuo oman. :D Ja Tao tykkää! Pitää vaan taas keittää kapuloita, meillä ei ole hajuttomia jäljellä. Milloinkohan sitä uskaltaisi kokeilla ketjuttaa koko liike ihan valmiiksi. Ei vielä ainakaan.

Ruutu
No kun ei osaa. Ei irtoo. Ei hahmota. Koirankoulutus on mielikuvitusta pitää niin paikkansa. Mitähän sitä voisi keksiä? Tao menee hienosti ruutuun, jos me ollaan käyty siellä ensin ja matkaa ei ole paljon. 4 tötsää ei ole oleellinen asia. Iso alusta joo, mutta sille katoaa vauhti + ei irtoa melkein yhtään. Ruokakuppi niin kyllä, mutta edelleen ei irtoa tarpeeksi ellei yhdessä ole käyty viemässä kuppia.
Mä alan oikeasti olla sitä mieltä, että opetellaan ruutu sitten vaan eteenpäin juoksemisena ja mä pysäytän oikeaan (tai siis todennäköisesti väärään) kohtaan. Seuraavan kuukauden aamuruuat kupista kaukaa, jolle lähetän. Ja kun irtoaa vähintään 200 metriä lujaa, vilkuilematta ja varmasti, niin alan satunnaisesti pysäyttelemään ruudun kohdalle. Ja ehkä tällä tavalla, jonkun 10000 toiston jälkeen, Tao alkaa yhdistää, että neljällä tötsällä onkin merkitys. Eli nyt panostettaisiin tämä vuosi vain siihen, että ruoka tulee kaukaa musta ja sinne on helppoa ja kivaa juosta superlujaa. Ja ehkä sen jälkeen voikin olla, että ruudun opettelu vaikka alustalla olisi helpompaa.
Ruudun loppuosaa ei olla vähään aikaan tehty, mutta se on kiva.

Luoksetulo + maahan
Oi jee! Tää on mun mielestä välillä jopa hieno! Silloin kun vauhti kohtaa joka osuudessa. Hirveen lujaa lähtö maahan niin, että vaan jarrutusjäljet jäävät ja vielä loppuosakin lujaa! Joo ollaan panostettu vauhtiin. Esineitä kiertämään ja lujaa mua kohti. Välillä pysäytykset maahan. Pysäytykset seisomaan pitää rakentaa uudelleen, ne kun ei olleet koetoimivat. Pitäisin vaan saada aikaiseksi aloittaa tehokkaampi treenaaminen. Ei ne itsestään tule. Muutaman kerran takapalkalla tehty, mutta joudun ottamaan paljon läpi, kosta Tao ennakoi.

Kaukot
Asennekysymys! Ja nimenomaan ohjaan asenne on ongelmallisempi kuin koiran. Kas kummaa, ei oikotietä onneen ja nämä tuntuivat niin luonnottomilta ja vaikeilta, mutta yllättäen noin miljoonan toiston jälkeen Taolle on alkanut muodostua oikea liikerata maahan-seiso, seiso-istu, istu-seiso. Seisomasta maahan on ehdottomasti hankalin. Se toimii silloin, kun olen ensin vahvistanut ihan namiohjatusti ja noussut siitä ihan Taon eteen, muuten ei. Nyt keksin että namiohjauksen lisäksi harjoitellaan niin, että Tao on keittiön tuolilla (jolla se muutenkin oleskelee paljon). Siinä on melkein pakko mennä hissinä maahan ja niin Tao meneekin, joten olen saanut lisättyä matkaa sen pari metriä. Ja joo ei noissa muissakaan ole kuin pari metriä väliä. Mutta silti. Hei voi kaukot ei ehkä sittenkään ole mahdottomat!!!  Pakittaminen on melkein joka kerta ohjelmassa ennen kaukoja tai kaukojumppaa. Mä haluan että liike on mieluummin enemmän musta poispäin, kuin mua päin, koska matka tulee olemaan voi/evl niin pitkä ja Taon pitää toimia kaukana musta. Parempi vaan että mielikuva on ennemmin pois musta kuin mua kohti.

Apua lemmikkimessut lähestyy ja mulla ei ole vielä edes musiikki valittuna! Nyt toko vähemmälle ja panostus pelkkiin temppuihin (ja agilityyn).

1285862732_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TESSU
Tessu on kertakaikkiaan ylittänyt itsensä. Se oikeasti tarjoaa mulle ihan kunnolla toimintaa. Ja lapaskausi on alkanut. Tessu leikkii!!! Ja lapaset on innostanut sitä leikkimään lapasenvetoa myös Taavin ja Taon kanssa.

Nouto
Tunnarikapulalla. Haukkaamista kädestä ja kuonolla koskettamista maasta. Tessu on söps, se ihan totta tietää että puukapula on se jutska, jolla on nyt merkitystä.

Luoksetulo + sivulletulo
Jatkettu mitä tehty edeltävällä viikolla. Nyt liitän vain useammin jotain sivulle tulon tapaista. Vaatimuksena on edelleen vain, että Tessu tulee seisomaan lähelle mun jalkaa ja tässä varmaan ainakin tämä viikko loppuun pysytään. Mä en osaa suunnitella yhtään pitemmälle miten edetään, kun Tessu ei etene minkään ohjekirjan mukaan. :D

1285515961_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tokoilun lisäksi ollaan vähän agiliidelty ja paljon ulkoiltu. Ja tää ihminen on vähän opiskellut. Nytkin pitäisi olla fysiikkkaa hirveesti päässä. Ohops. Ehkä tää palaa fysiikan ihmeeliseen maailmaan vähäksi aikaa, ennen iltalenkkiä. :=)