1276129157_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1276129080_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään (tai siis eilen kello on taas aika paljon. unirytmin sekoittaminen on vähän liiankin helppoa)  Siis keskiviikon ohjatussatokossa meillä oli sijaiskouluttajana joku tieskuuinka monta vuotta sm tasolla kisannut ja valmennusrenkaassa ollut ihminen, jonka nimeä en nyt saa päähäni mitenkään.

Ensin paikalla istuminen, joka meni ihan hyvin. Aika ei ollut pitkä enkä mennyt edes piiloon ja kävin palkkaamassa välissä, kun ei olla kauheasti tehty tätä vielä, mutta meni siis hyvin.

Paikalla makuussa olin osan ajasta piilossa osan näkyvillä. Otettiin koirat maahan ja ylös yksitellen. Palkkasin Taon jokaisesta vieraasta käskystä, johon se ei noteeranut. Jes Tao ei kertakaan yrittänyt väärästä maahan tai ylös ja kerrankin ohjaaja sai myös kehuja siitä että ei katsonut koiraan tai antanut muuten lisäapuja. Kävin palkkaamassa välissä useamman kerran, sillä jos viime kokeessa istumaan nousu johtui epävarmuudesta se pitää saada pois. Ja ennen seuraavaa koetta pitää saada varma ja rauhallinen paikallamakuu 6min häiriössä niin ettei varmasti nousisi (+voittajaa silmällä pitäen hmm). Se osasi sen, mutta oikeastaan koko keväänä ei olla taidettu tehdä yli kolmen ja puolen minuutin paikalla oloa? Hups. Ajattelin laittaa nami kipon n. 2-3metrin päähän Taosta, jos sillä saisi pän pysymään rauhallisemmin eteenpäin suunnattuna, vaikka takana tapahtuisi jotain. Pitää miettiä.Tämän jälkeen tehtiin itsenäisesti ja jokaiselta katsottiin joku/joitain liikkeitä yksitellen.

Taon kanssa tehtiin jääviä (maahan, seiso) - ei ongelmaa. Hyvä Tao! Palkkasin seisomisen eteen, sillä edelleen en luota ettei meidän kääntymisongelma palaa. Vapautin kokoajan ilman perusasentoja.

Pitkästä aikaa leikittiin vähän metallikapulan kanssa. Heittelin ja viskelin Taolle ja se sai hakea ilman käskyä. Naksutellen välillä kapulan nostoa välillä ihan mulle asti tuomista. Vaikka ote kapulaan saisi olla vahvempi (samoin kuin puisessakin), niin muuten oli tosi hyvä ja ennen kaikkea hauskaa. Tao odotti ihan intona, että koska kapula lentää. Väliin pyysin odottamaan ja luvan kanssa sai vasta lähteä, eikä kertaakaan yrittänyt varastaa, vaikka olikin saanut hakea sitä välissä niin kuin lelua.

Puukapulan kanssa sama juttu, mutta leikitin vielä enemmän ihan itse kapulalla. Tao pudottaa kapulaa tosi helposti (ote heikko), joten tänään annoin sen vetää sitä ja leikkiä sillä. Tosin se myös puree palautuksessa kapulaa, mutta jos mä haluan päästä pitoharkkoihin, niin kapulan pitää olla superkiva tai Tao ahdistaa. Ja tänään kapula oli superkiva. =)

Kaukojumppaa i-s, s-i, m-s, i-m
Tätä saadaan vielä tahkota kauan jos tätä menoa edetään. Tän voisi ottaa aamuruokailun yhteyteen, sillä nyt tarvitaan pienen sheltin aivoihin vaihtojen tekniikat.

Seuraamista
perusasentoja, paikalla käänöksiä, käännöksiä, sivuaskeliä, peruutusta. Vähän kaikkea ilman suurempaa järkeä, mutta ihan hyvällä fiiliksellä. Pitää vaan selkeästi pilkkoa paremmin se mitä treenataan, kun nyt mä en edes itse tiedä mistä mä palkkasin ja mitä mä tällä halusin.

R
uudun loppuosaa
tosin ilman ruudun merkkejä, mutta maasta seuraamaan, kun mä olen kauempana kävelemässä. Hui Taohan osaa! Aika jännä :D Missäköhän vaiheessa se tänkin on oppinut?

Kun oli meidän vuoro katsoa jotain liikettä kouluttajan kanssa mä kysyin tunnarin kanssa etenemisestä, kun oon siinä aika öö. Saatiin tosi hyvät ja selkeät neuvot joilla nyt kokeillaan! Eli nyt jatketaan yhden piilottamista heinikkoon, mutta lisätään muut mukaan, mutta laitetaan ne jo aikaisemmin paikoilleen ja tuodaan oma myöhemmin (eli siis treenihetkellä) kauemmas muista. Estetään virheen mahdollisuutta olemalla aluksi väärien kapuloiden edessä ja nenä oikean kapulan suuntaan ja muutetaan omaa sijaintia vähitellen. Aika lyhenetty selitys, mutta suunnilleen noin. :D

Kotimatkalla musta alko tuntua sopivalta hetkeltä opettaa Taolle liikkeestä istuminen. Tää on taas näitä "loistoajatuksia" ja "mutu"-tuntumalla kouluttamista niinkuin suurinosa meidän tokosta muutenkin on.
Pyysin Taon kulkemaan vierellä sanoin istu ja käännyin kokonaan sen eteen auttaen namilla istumaan, seuraavat kaksi toistoa niin, että käänsin hartiota reilusti koiraan päin, sitten kaksi toisto pienemmällä vartaloavulla, kaksi vielä pienemmällä, yksi ilman mitään vartaloapua, yksi pienellä avulla, kolme ilman mitään apuja. Ja koko aika käytössä sana "istu". Pieni sheltti oli ihan intona, kun se huomas saavansa mut iloiseksi yhdistämällä vanhat asiat uudeksi asiaksi. Tao on niin ihana, kun sen koko olemus viestii iloa, kun se oppii jotain uutta.<3
Joskus kannattaa noudattaa musta tuntuu fiiliksiä. :))