1297031202_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Pientä katsausta siihen missä mennään, muttei mitään syvällistä pohdintaa. Tao voi/evl, Taavi alo/avo.

TAAVI

1297031317_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luoksepäästävyys
Treenattu ehkä kolme kertaa? Tarvitsisi rutiinia tähän, vaikka kaikilla kerroilla Taa on ollut oikein mallikelpoisesti.

Paikallamakaaminen
On vaikeeta on. Mä en edelleenkään tiedä kumman paikalla makuun haluun (pää maassa vai ei), sillä kumpaakin ollaan treenattu eri käskyillä. Kotona Taavi tekee hieosti n. 2min paikalla olot ja olen ollut osan ajan piilossa, eikä mitään ongelmaa, mutta pienikin häiriö niin aika ja matka pitää pudottaa ihan alkuun. Nyt ehkä vain tässä vaiheessa pitäisi lisätä aikaa kotona ja siirtää paikallamakuu treenejä kaikkiin mahdollisiin paikkoihin. Siis vain treenata vaikka sitä 5s. eri häiriöissä, ensin helpommissa. Taavia ei tunnu ahdistavan, se vain unohtaa häiriössä että jotain tehdään, jos kasvatan vahingossa aikaa liikaa.

Paikalla istuminen
Aikaa pisimmillään vasta 20s ja sekin kotona.

Seuraaminen
Hmmmm. Mitököhän tähän sanois. Palaset toimii kivasti, mutta kokonaiseen kaavioon Taavi vaatii paljon virittelyä tai homma menee ihan pelleilyksi. Tai siis nimenomaan vireen tasaamista ja keskittymisen hakemista. Pelleily tarkoittaa tässä tapauksessa, vinguntaa, ylimääräisiä pomppuja, poikitusta, nojaamista ja välillä haukkumista. Kulmatyöskentely vasempaan on paljon parempaa kuin oikeaan. Oikea taitaa johtua treeninpuutteesta. Juoksuosuutta ollaan otettu harvoin, mutta ei ainakaan toistaiseksi ole ollut merkittäviä ongelmia. Seuraamispaikka tuntuu musta hyvältä, mutta en ole taas pitkään aikaan katsonut videolta miltä näyttää todellisuudessa. Hihna/hihnattomuus ei vaikuta, mutta häiriössä Taavii sirtyy koheltamiseen helpommin kuin ilman häiriötä. Muutenkin häiriosaaminen on edelleen ihan eriä, kuin lähikentällä osaaminen.

Liikkeestä maahanmeno
Tarvitsee lisää nopeutta maahanmenoon. Treenataan edelleen tosi paljon seuraamisesta irrallisena. Loppuosa toimii hyvin, myös taakse meneminen.

Liikkeestä seisominen
Vielä palasissa, mutta palaset toimii hyvin. Voisikin yhdistää ensi viikolla. Käskyksi tullukin seis ja stop sijaan "top", koska Taavi sekoitti stoppia istumiseen, jonka käskynä on "ist". 

1297031796_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luoksetulo
Tällä luoksetulolla kehdattaisiin mennä jo alo kokeeseen, mutta tarvitsee lisää treeniä kokonaisena liikkeenä eri paikoissa varmuuden saamiseksi. Stoppeja (seiso / maahan) ei olla yhdistetty vielä luoksetuloon.

Hyppy
Kyl se yli menee ja kai se osaa ihan muun treeni perusteella sinne istumaan/seisomaan jäädä. Treenattu on tänä vuonna, 3? kertaa. Ennen koetta olis kiva kokeilla kokonaisena liikkeenä, oikealla hypyllä.

Nouto
Palasina hyvin. Heitto ja luvan odottaminen täytyy harjoitella.

Kaukot
M-I ja I-M on ihan jees läheltä, mutta tarvitsee varmuutta. Sivuttaisen liikkumisen kanssa mun täytyy olla tarkka. M uut vaihdot namiohjauksella. I-S on Pahville vaikein.

1297032065_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yhteenvetona
Vaikeinta häiriö ja paikallaolot. ----> ei auta kuin treenata. Oikotietä ei taida olla. :))

TAO

1297031087_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luoksetulo
Vielä ihan koematkalla ei olla treenattu kokonaisena liikkeenä, mutta lyhennettynä molemmat stopit näyttää yleensä hyviltä. Maahanmeno parempi kuin seisominen.

Paikallamakuu
Voittajan paikallamakuu pitäisi olla helppojuttu. Nyt vaan treenata mahdollisuuksien mukaan vieraiden koirien seurassa ja vieraissa paikoissa. Evl:n paikallamakuussa Tao nousee ja menee maahan omalla vuorolla, mutta jos vierestä sanotaan oikein iloinen käsky niin saattaa mennä jo siinä.

Paikallaistuminen
Treeniä vaihtelivissa paikoissa. Ei ole ollut ongelmia.

Seuraaminen
Paaajon parempaa kuin viime syksynä. Täytyisi treenata useammin liikkurin kanssa, koska siitä Tao saattaa ottaa häiriötä. Vasemmalle sivuaskeleet tarvitsee treenausta. Juoksukäännökset toimii hienosti hyvässä vireessä, mutta nyt täytyy saada kokeeseen erinomainen vire.

Ruutu
Taolla on kivaa. Treenataan sekatekniikalla, tuskin mitään järkeä, mutta nyt Tao menee sisällä pikkuruutuun ihan intopiukeena. Sivuvaikutuksena haukkumista. Päätyy jopa ruudun keskelle, mutten tiedä ollaanko vain samassa pisteessä kuin aikaisemmin, että Tao menee ruutuun, jossa mä olen käynyt. Katsellaan. Loppuosa jees.

1297031654_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tunnari
No yhyy en osaa. Yksittäisen haistelee ja tuo hyvin, mutta vieraiden kapuloiden lisääminen on hankalaa, koska kun Tao saa varmuutta ja intoa -> sählää ja maistelee ja tuo sitten oman. Kun Tao on epävarma -> nostaa oman, mutta jos en sano mitään nostelee kaikki läpi. Ja kun on etsinyt 15min pelkkää omaa ja sitten omaa + vääriä piilossa niin yleensä onnistuu myös kaikki kapulat näkyvillä ilman maistelua. Ja tässä pisteessä junnataan. Ainiin ja tunnarikapulan pureminen on kivaa, koska kukaan ei ole kertonut ettei se ole suotavaa.

Kaukot
Superjee! Maasta seisomaan Tao nousee jo yli koematkan puhtaasti! Jippii! Iso onnistuminen, joka edettiin lopulta puolenvuoden treeninjälkeen viikossa.Myös m-i ja i-m menevät hyvin koematkalta. S-I ja I-S menee hyvin, jostain 4-5 metristä, joten siinäkin edistystä. Taolle kaikista vaikein on S-M. Siinä se etenee tosi helposti, mutta nyt jostain muutamasta metristä ollaan takapalkalla saatu onnistumaan. Eli kaukot näyttää jo ihan lupaavilta. :)

Zeta mikä onkaan
Täytyy saada treeniä liikkurin kanssa, mutta perjaatteessa ei pitäisi olla ongelmia. Käytännössä saa nähdä.

1297031915_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjattu
Ihan alkutekijöissä. Opetellaan namikipoilla suuntia.

Hyppynouto
Taon ote on kapulasta kevyt, mutta se hakee ja tuo iloisella laukalla kapulan, eikä (ainakaan vielä) ole miettinyt edes sellaista vaihtoehtoa kuin hyppäämättä jättäminen, vaikka kapula olisi lentänyt sivulle. Sivulla oleva häiriö on edelleen vaikea. Metskulla ei olla tehty hyppynoutoa.

Metallikapulannouto
Omalla kapulalla menee yleensä hyvin, mutta vieras metsku on vähän niin ja näin. Tao silloin kun se tuo, se tuo sekä hakee laukalla, mutta tasasin väliajoin iskee "en pysty" ja silloin kapulaa katsotaan vaan etä hyi. Täytyisi saada hirveesti treeniä eri kapuloilla. 

1297031730_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ei ainakaan samaan suuntaan. :)