Se on nyt sit 9kk! Taapeli vaaveli siis eli junnuluokat kutsuvat. =) Ja kuukausi vielä tokoikään = esim. 30.5 Helsingin tokokokeeseen? ;) Joo ei todellakaan :D
Mä olen vähän miettinyt, jos ton kanssa treennattaisiin ensin kaikki liikeet evl:ään asti valmiiksi ja sitten vasta alokasluokankokeeseen? Voi olla vain ettei mun oma kärsivällisyys riitä, mutta katsellaan. Yksi asia on ainakin varma, Taavista toko on SUPERSIISTII ja mun mielestä taapi on ihan superhassu tokoilija.

Mun oli taroitus tänään saada videolle Taavin seuraamistreeniä, mutta enpäs jaksanutaan ottaa kameraa kentälle. Huomenna sitten!

Eilen sen sijaan, mulla oli kamera mukana, vaan tietenkin loppui muistikortti ja sain vain yhden pätkän sellaista seuraamista, jossa Taavi sählää ja pomppii ensin kuin ei tajuisi mitä "sivu"lle ite tarkoittaa. Ja tietetnkin olen itse vielä ihan vinossa. :D En silti raaskinut poistaa sitä, un toisaalta juuri tommonen säheltämis pomppiminen on taaville toosi tyypillistä. Höpsökakakarakoira!<3 Taavilla on muuten niiiin osuva nimi. Jos sitä pitäisi kuvata vain ja ainoastaan yhdellä sanalla niin mä toteaisin sen olevan "ihan Taavi".<3 :D

Eilen tehtiin myös ruutua toista kertaa ikinä.

Ennen tätä siis sisällä olohuoneessa tehty 23.2.Näin:
 - Hillopurkin kansi n. 1-2m x 1-2m kokoisen ruudun keskellä ja Taavi sinne n. 5 toistoa
 - Kansi pois ja Taavi haki heti oikein 2 toistoa
 - Kansi takaisin 2 toistoa
 - Kansi pois 1 toisto

Eilen eli 26.4 olin ajatellut, että en ota kantta ollenkaan vaan naksuttelen ensin ruutuun katosimisesta ja vähitellen sinnenpäin menemisestä ja sinne menemisestä. No eipä tarvinnut ottaa välivaiheita, kun heti kun päästin haukun hihnasta ja istuin maahan muutaman metrin päähän, niin yhtään miettimättä koira meni keskelle ruutua häntä heiluen.
Naks ja se tuli hakemaan namia ja palasi heti uudestaan ruutuun. Älyttömän hieno Taave! Se taitaa sittenkin olla oikeasti aika viiisas ja hyvämuistinen. :)
Neljän oikein menneen toiston jälkeen Taavi nosti yhden tötsän suuhunsa ja kantoi lähemmäs minua. En noteeranut vaan nostin vähin elkein tötsän pystyyn. Taa toisti tötsän kaatamisen vielä kerran, jonka jälkeen teki viisi hienoa oikein mennyttä suoritusta. Lopetettiin siihen. Ja jälleen kerran mulle osoitetaan tauon merkitys oppimiseen...

Tessu on saanut tokoilla noudon merkeissä. Tosin meidän kapulana on toiminut taavin supervauvanarulelu. Ohut pieni ja kaikinpuoli Tessulle mahdollisimman epäällö. Tessun noudon aloittamisessa on ollut pohtimista. Omaaloitteisesti en ole saanut sitä edes vilkaisemaan mihinkään esineeseen sen verran että se voisi alkaa nostamaan sitä ja pitämisharkalla aloitammalla oletan Tessun asenteen menevän vielä enemmän alaspäin kaikkeen suuhunotettavaan, joten piti keksiä joku muu lähestymistapa.
Lopulta ollaan tehty näin toistaiseksi hyvin tuloksin:
1. Narulelu ihan kevyesti Tessun nenän edessä ja kun  Tessu yritti siirtää päätä narulelu seurasi vain nenän edessä.
2. Tessu avaa suutaan heti naksaus, lelu putoaa maahan ja tessu saa namia.
3. Tätä toistettiin 5 kertaa.
4. Narulelu maahan ja odotetaan.
5. Tessu ite tökkää nenän kiinni maassa olevaan leluun. -> Naks nami.
6. Tessu ite tökkää nenän maassa olevaan leluun ja avaa vähän suuta -> naks nami.
Mä olin aika hölmistynyt, että tää toimi näin. En olisi uskonut. Pitkä matka oikeaan noutamiseen, mutta ollaan edetty parissa päivässä huomattavasti enemmän mitä ikinä kuvittelinkaan. Ja mikä parasta, Tessusta narulelu on nyt kiva. :) Varmaan sillä opetellaan nouto kokonaisuudessaan, ja sitten siirryttään jonkin kovemman materiaalin kautta kapulaan (, jos edes siirrytään).

Outoa, tällä kertaa ei mitään Taon tooilusta, koska se piti eilen vapaapäivän ja tänään treenivapaanpäivän. Teki varmasti hyvää (vaikken mä ole ihan varma onko Tao ihan samaa mieltä.... )

Lauantai iltana Taavi sai leikkiä ensimmäistä kertaa piiloleikkiä. Keskilinjana hiekkapolku/tie ja kolme lähetystä etsimään niin että Taavi näki Vilman ennen kuin Vilma(=piiloonmenijä) kyykistyi piiloonsa. Tai tarkoitus oli, että kaikki kolme kertaa olisivat niin että Taavi näkee, mutta kolmannella kerralla se ei vissiin huomannut, sitä.
1. Piilo puunrungon alla ja suoraan hirveellä vauhdilla ja innolla meni.
2. Jossain puskassa ja lujaa pinkoi ensin ohi ja sitten löysi. ;)
3. Kahden puun välissä. Taavi lähtee aika paljon vasemmalle kaartaen, nuuskuttaen juoksee järjetelmällisesti edestakaisin kunnes melko läheltä piiloa hoksaa tutun ihmisen (hajun?) ja löytää piiloilijan. Taroitus oli ollut, että näkee Vilman vielä ennen kuin lähtee etsimään, mutta ei ollut ilmeisesti tajunnut. Nami+lelupalkka. Taapi super innoissaan ja selkeästi halusi jatkaa, mutta lopettiin suosiolla siihen kun sillä oli ihan huippukivaa ettei vai väsyisi.

20.4 Taolla oli fysioterapia ja jälleen toisessa kyljessä jotain pientä jumia, mutta muuten ihan ok. Saatiin vanhojajumppaohjeilla jatkaa ja vähän vaikeuttaa niitä.


Taas vaihteesi tylsää ja sekavaa tekstiä, että mitäöhän mä itekkään tuunhyötymään tästä, kun en jaksa lukea tätä uudestaan. :d Mutkun lupasin itselleni, etää aloitan pitämään paremmin kirjaa treeneistä.