JEEJEEJEEEE!
Taavi ja Tao kävivät terveystutkimuksissa Mevetissä 18.11. Taavin tulokset tulivat tänään.
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä terve
Aikaisemmin tutkittu
Polvet: 0/0
Silmät: Distichiasis
(taisi olla yksi ripsenhaiven)
Sydän: ei sivuääniä
JEEEE!

Näyttä se koiratnetissäkin kivalta. http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI44103%2F09&R=88

Taon laskua ja tuloksia vielä odotetaan. Taon selkä (ts. lanneranka) oli terve, mutta ”normaali määrä lannenikamia, ristiluun taain nikamaväli näkyy, mutta tällä ei kliinistä merkitystä eli ei rajoituksia liikuntaan”. Eikä harrastuksiin eikä eläinlääkärin mukaan mihinkään muuhunkaan. Lonkat ja kyynärät lähtivät hyvän näköisinä, mutta voi kuinka tämä odottaminen tuntuu pitkältä. 


Jatkaen terveysjutuista, muttei niin kivoista. Tessu on kipeänä. Siltä loppui viime viikonloppuna korvatipat (oli ollut hiivaa korvissa) ja muutaman päivän päästä sillä alkoi vähäsen silmäluomet ärtyä, ei pahasti mutta vähäsen. Nyt torstaina, Tessu on ollut ihan outo. Piipannut samaan huoneeseen, missä sheltit on(tessu ei yleensä ikinä piippaile tolla tavalla), saanut ns. ”hepuleita” ja juossut nurkkiin ravistellut/hieronut korvia/silmiä (vaikeasti selitettävissä, muttei vaikuta normaalilta) ja köyristänyt aavistuksen selkää. Eilen illalla silmien yläpuolelta ja alapuolelta ja kuonon päältä ärtyneen oloin iho, mutta tänään aamulla oli parempi. Ei viety sitten tänään eläinlääkäriin, kun Tessu oli pääosin yleisvoinniltaan erinomainen ja kun tosiaan näytti jo paremmalta. Illalla Tessu sitten rapsutti(?) silmäänsä tai jotakin ja se oli todella ärtynyt ja Tessu piti silmiä osittain ummessa.  Lisäksi se oksensi ja oli jonkin aikaa huonovointinen. :/ Nyt silmät näyttävät vähän rauhoittuneilta, kun Tessulle laitettiin kauluri. Huomenna eläinlääkäriin, huono omatunto, kun ei viety jo tänään. : ( itselleen voi aina selitellä, mutta kun se näytti jo paljon paremmalta.

Se mitä toi on? Ainoa ehkä mahdollinen mikä mulle tulee mieleen on allergiareaktio jostakin. Mutta Tessu ei ole syönyt mitään uutta, ainakaan mun tietääkseni. Se on allerginen ilmeisesti varastopunkille ja joillekin lisäaineille, viljatuotteista osa on epäilyksen alla samoin kuin nauta/sika. Meidän kodin pölyisyyteen Tessu reagoi. Joo nyt meidän kotona ei ole kovin siistiä, muttei kuitenkaan niin sotkuista kun joskus. Voisko tämä kuitenkin silti johtua pölystä? Vai onko Tessu allergisoitunut jollekin ruoka-aineelle, jota se on aiemmin sietänyt. Vai onko tämä jotain ihan muuta.

Tää on se osa mikä koirien (ja ylipäätään lemmikkien omistamisessa) omistamisessa, mikä on musta vaikeinta. Vastuu kaikesta. Varsinkin kun toinen on kipeänä, sitä tajuaa kuinka hirmuisesti noi on riippuvaisina meidän vallan alla. :( Ne kärsii meidän osaamattomuudesta ja tyhmyydestä. Voi miksen mä vois ymmärtää vähän enemmän… Nytkin jos ei mitään muuta niin edes Tessu olisi viety eläinlääkäriin tänään päivällä. Mutta huomenna sitten. toivottavasti olisi jotain helposti hoidettavissa olevaa. Onneksi Tepsuti on nyt yleisvoinniltaan ihan hyvä.

1291416999_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
parane pian tessu<3